Havtornflødeboller med knasende chokolade

Et strejf af sommer med havtornflødeboller

Havtornflødeboller skal være dit næste mad-projekt, for det smager helt fantastisk! Jeg er ikke den bedste til at arbejde med chokolade, men jeg vil stadig gerne lære, at lave en god flødebolle. Så derfor har jeg længe haft i tankerne, at lave en flødebolle der smager af noget, har en knasende bund og en sprød chokolade. Det er vigtigt at den chokolade du køber, kun indeholder chokoladesmør, kakao og sukker. Det er nærmest umuligt, at arbejde med chokolade, som har alt for mange tilsætningsstoffer. Og forresten smager det også bedre med en god mørk chokolade, hvor du også får det bitre i flødebollen. Som i nok kan se, har jeg ikke brugt Friis-Holm chokolade til mine flødeboller, da jeg er lidt af en kegle med chokolade. Men jeg synes, jeg fik meget godt styr på, at temperere chokoladen og vil helt sikkert bruge en god chokolade, næste gang jeg skal lave flødeboller. Det eneste jeg kan sige er, at du skal springe ud i at lave nogle fantastiske havtornflødeboller!

 

Ingredienser:

Havtornkompot:

100 g – havtorn

100 g – abrikoser

1 stk. – vaniljestang

100 g – sukker

Marengs & chokoladeovertræk:

200 g – marcipan

250 g – mørk chokolade

125 g – sukker

0,5 dl  – vand

25 g – honning

25 g – flormelis

80 g – æggehvider

 

Tilberedning:

  1. Kog havtorn, ferskner, vanilje og sukker op i en gryde til det er tykt og homogent.
  2. Si det igennem en sigte og køl det ned i køleskabet eller fryseren.
  3. Skær marcipan ud i den ønskede størrelse. Jeg brugte 4 cm i diameter til mine.
  4. Bag marcipanen i varmluftsovnen på 180° C til de i lysebrune ca. 4-7 min (Jeg kan godt lide der er lidt bid i så jeg gav dem lidt ekstra).
  5. Kog honning, sukker og vand op til det er 118° C.
  6. Pisk æggehvider i 5 minutter.
  7. Tilsæt derefter 25 g flormelis og pisk videre i 5 min.
  8. Tilsæt lidt efter lidt den kogende sukker/honning lage og pisk videre i 12 minutter.
  9. Til sidst mikser du den nedkølede havtornmasse sammen med marengsen. Du skal være forsigtig og det er ikke sikkert du skal bruge alt massen.
  10. Hak alt chokoladen.
  11. Varm halv delen af chokoladen op til 55° C i et vandbad.
  12. Hav den anden halvdel i en skål og tilføj så 2/3 del af den smeltede chokolade.
  13. Når chokoladen har en temperatur på 31-32° C er den klar til at blive påført på flødebollerne.
  14. Sæt flødebollerne på køl og server dem kolde!

Tips!

  1. Du kan også bruge lys chokolade eller en blanding.
  2. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan blande i marengsen.
  3. Du kan også pensle chokoladen på for at styre chokolade forbruget mere. Men der skal marengsen være 100% fast.
  4. Jeg brugte honning istedet for glukose, da jeg bedre kan lide det.

 

Havtornsflødeboller Havtornsflødeboller Havtornsflødeboller Havtornsflødeboller Havtornsflødeboller

En lille fejl vi ikke kan rette. Der skulle stå minutter og ikke minutter.

Havtornsflødeboller Havtornsflødeboller

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Dennis Hauge Skrevet af:

Mit navn er Dennis Hauge og er medejer af Smagsløgene. Jeg er 28 år og har en baggrund som kok også har jeg bare en stor kærlighed til mad.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *