Hjemmelavet Creme De Menthe

Sommer med pebermyntelikør !

Creme De Menthe er en klassisk likør og bruges blandt andet til forskellige drinks. Det er en sød likør som både dufter og smager kraftigt af pebermynte. Den har samtidig en flot grøn farve, som vil pynte i ethvert glas. Jeg har rigtig mange forskellige mynter i haven og tænkte, det kunne være sjovt at lave en myntelikør. Den skal nok få ben at gå på, når solen skinner og terrassen kalder. Jeg skal helt sikkert bruge den i en mojito, som er en af mine favorit drinks. Men den kan bruges til mange andre skønne ting, f.eks. i varm chokolade, desserter og selvfølgelig i diverse cocktails. Jeg vil tyvstarte med at prøvesmage den på knust is. Jeg har brugt marokkansk mynte, grøn mynte, pebermynte og chokolademynte. Men du bruger selvfølgelig bare, hvad du har og kan lide.

 

Ingredienser:

80 g – frisk mynte (gerne forskellige slags)

7,5 dl – vodka 40%

350 g – sukker

40 g – frisk mynte (gerne forskellige slags)

2½ dl – vand

evt. grøn frugtfarve

 

Tilberedning:

  1. Rengør mynten.
  2. Hak mynten groft, kom den i et skoldet glas og mos den godt med en grydeske eller lignende, for at frigive de æteriske olier.
  3. Hæld vodkaen over mynten og læg låg på. Sæt glasset et mørkt og køligt sted i 3 døgn.
  4. Hak mynten groft.
  5. Kom vand, sukker og mynte i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det hele simre 5 -10 minutter.
  6. Tag gryden af varmen og lad det afkøle helt.
  7. Si mynten fra både siruppen og vodkaen.
  8. Hæld begge dele i en skoldet flaske og luk til. (tilsæt evt. nogle dråber frugtfarve).
  9. Og nyd din Creme De Menthe.
  10. Opbevar på køl.

Tips!

  1. Du kan bl.a. bruge krusemynte,pebermynte, grøn mynte, marokkansk mynte.
  2. Bland gerne flere slags mynte sammen.
  3. Vil du have din likør sødere, tilsætter du bare mere sukker.
  4. Lav f.eks. en Grasshopper eller Cuba Strawberry – Haiti.

 

mynte

mynte

mynte

mynte

mynte

mynte

mynte

mynte

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Gitte Hauge Skrevet af:

Gitte har mange år på bagen som entusiastisk amatørkok. Den store interesse for at spise og lave mad går godt i spænd med mange af hendes andre hobbyer.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *