Lækker kyllingesoufflé med manchego

Elegant, luftig & saftig kyllingesoufflé

Kyllingesoufflé er en luftig masse, der kan serveres i alle slags former. Det vigtige ved en soufflé er, at den skal serveres med det samme, den kommer ud af ovnen. Dog kan man sagtens forberede souffléen dagen før, hvis man skal have gæster eller gerne vil lave lidt ekstra god mad. Jeg synes, souffléer er super lækre, da de kan serveres som stort set alle retter, og da de gør sig godt med mange forskellige ingredienser. Den ramekin, jeg brugte, var 11,5 CM, hvilket gav fire portioner. Hvis ramekinerne er mindre, skal du ikke give dem 22 min. men omkring 18-19 min. Det gør ikke noget, at souffléerne er lidt væskende, da det bare gør dem meget saftigere.

 

Ingredienser:

8 stk. – æggeblommer

8 stk. – æggehvider

100 g – ølandshvede eller hvedemel

100 g – smør

3 dl – hønsefond

250 g – blendet kogt kyllingekød

100 g – manchego

1 bdt. – purløg

1 spsk. – rød peber

1 spsk – sukker

Salt

 

Tilberedning:

  1. Smelt smør og rør mel i, til det bliver en homogen masse.
  2. Tilsæt hønsefond lidt efter lidt og varm det op på svag varme.
  3. Del æg i hvider og blommer.
  4. Tilsæt to æg til melmassen og rør godt rundt, så æggeblommerne bliver tempereret.
  5. Tilsæt de sidste seks æggeblommer.
  6. Blend kylling og tilsæt den massen.
  7. Pisk æggehvider stive med lidt sukker.
  8. Tilsæt 1/3 af æggehviderne til massen og pisk godt rundt, og ja jeg mener pisk.
  9. Vend herefter FORSIGTIGT de sidst 2/3 af æggehviderne i massen.
  10. Hav ovnen forvarmet på 190° C.
  11. Sæt soufflerne ind ind i midten af ovnen på varmluft i 18-22 min. alt efter ramekinernes størrelse.
  12. Skær purløg, riv manchego og knus peber til pynt.

 

Tips!

  1. Hvis du ikke har hønsefond, kan du bruge mælk istedet, så det bliver en bechamel.
  2. Du kan også tilsætte manchego i soufflémassen istedet for at tilføje mere smag.
  3. Souffléerne kan klargøres dagen før, så de kun skal i ovnen.

 

Kyllingesouffle Kyllingesouffle Kyllingesouffle Kyllingesouffle Kyllingesouffle Kyllingesouffle Kyllingesouffle

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Dennis Hauge Skrevet af:

Mit navn er Dennis Hauge og er medejer af Smagsløgene. Jeg er 28 år og har en baggrund som kok også har jeg bare en stor kærlighed til mad.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *