Løvstikkeskud med baconnaise og vagtelæg

Løvstikkeskud med knas og miniæg!

Jeg vil godt slå et slag for løvstikke, den lidt oversete krydderurt. Den ligner lidt selleriblade, men løvstikken bliver en del højere. Løvstikke er en krydderurt med pang i, så man skal være lidt varsom med den. Jeg må indrømme, at jeg er kommet til, at holde af den markante smag og bruger den mere og mere. Jeg begyndte, at bruge den for mange år siden til krydderurtesalt, men var lidt skræmt, af det jeg læste om den kraftige smag. Men heldigvis begynde jeg, at bruge den lidt her og der. Og nu kan jeg ikke undvære den. I efteråret laver jeg små pakker med løvstikke, som jeg løs fryser, så jeg har til fond og supper hele vinteren. Du får senere en opskrift på løvstikkepesto, som kan bruges til mange ting. Men idag skulle der prøves noget helt andet. Løvstikken er kun lige begyndt at titte frem, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt, at bruge den som en slags asparges. Det blev til løvstikkeskud med baconnaise og vagtelæg. Det er kun de nye små tynde skud, du skal bruge, ellers bliver de for seje. Velbekomme!

 

Ingredienser:

20 stk – små tynde løvstikkeskud

125 g – smør

6 – vagtelæg

 

Baconmayonnaise:

120 g – bacon

2 – æggeblommer (evt. pasteuriseret)

1 – 2 spsk. – citronsaft

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk. – sukker

1/2 – 1 tsk. – groft salt

friskkværnet peber

1½ dl – smagsneutral olie

 

Rugbrødschips:

4 skiver – daggammelt rugbrød

fedt fra bacon

lidt flagesalt

 

Pynt:

ærteskud og pak choi spirer

 

Tilberedning:

  1. Steg bacon sprødt på panden og læg det til afdrypning på køkkenrulle. Lad det køle helt af. (gem fedtet)
  2. Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber sammen så det bliver luftigt.
  3. Olien tilsættes lidt ad gangen, imens der piskes, til man får en lækker tyk konsistens.
  4. Hak/blend bacon fint og rør det i mayonnaisen.
  5. Smag om der evt. skal mere sukker, salt, peber eller citronsaft i. Sæt mayonnaisen på køl.
  6. Tænd ovnen på 220° C.
  7. Skær rugbrød i meget tynde skiver.
  8. Pensel med baconfedt og drys lidt flagesalt over.
  9. Bag chipsene Ca. 5 min. til de er sprøde. Lad dem køle helt af på en rist. (tiden afhænger af hvor tyk og tørt brødet er)
  10. Kom æggene i spilkogende vand og kog dem 2½ min.
  11. Kom æggene i iskoldt vand og lad dem køle helt ned, inden du piller dem.
  12. Kog smørret  og hæld det over de rene løvstikke.
  13. Skær æggene i halve.
  14. Bræk rugbrødchipsene i mindre stykker.
  15. Anret løvstikke på en tallerken, kom baconnaise, æg og rugbrød på. Pynt med blade, blomster o.s.v.

Tips:

  1. Hvis du ikke kan lide løvstikke eller ikke kan skaffe dem. Kan du sagtens bruge asparges.
  2. Du kan bruge andre æg.
  3. Du kan vælge, at koge smørret op på en pande og så vende løvstikkene i smørret.
  4. Du kan bruge en stavblender til at lave mayonnaisen og så komme bacon direkte i og blende.

 

Løvstikke

Løvstikke

Løvstikke

Løvstikke

Løvstikke

Løvstikke

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Gitte Hauge Skrevet af:

Gitte har mange år på bagen som entusiastisk amatørkok. Den store interesse for at spise og lave mad går godt i spænd med mange af hendes andre hobbyer.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *