Rigtig lækker koldrørt bearnaise dip

Tutorial på en lækker koldrørt bearnaise dip

Dette er et sponsoreret indlæg

Bearnaise dip er den nemme version af bearnaise. Den gang jeg lærte at lave bearnaise, syntes jeg, det var svært at holde den “varm” til gæsterne skulle spise og hvis man ikke laver bearnaise dagligt, er det ikke sjovt at stå med før gæsterne kommer. Jeg lavede denne bearnaise dip til min søsters polteraben og jeg vil arbejde lidt videre med opskriften og dele den med dig! Det er ikke rigtig bearnaise, men bearnaise dip ligger rigtig tæt på, er nem at opbevare og lave før gæsterne kommer. Bearnaise dippen kan serveres til det samme, som normal bearnaise, dog skal du bare være opmærksom på at den er kold. Jeg har brugt et lille Weck patentglas til mine rødløg hvilket er super nemt at gøre rent og nemt at opbevare syltede ting i.

Ingredienser:

2 stk. – rødløg (små)

1 stk. – hvidløg

2 stk. – lauerbærblade

1 tsk. – rød peber

1 tsk. – tørret estragon

0,5 tsk – gul sennepsfrø

1 tsk. – salt

1 bdt. – frisk estragon

7 dl – smagsneutral olie

3 dl – hvidvins eddike

4 stk. – pasteuriseret æggeblommer

2 dl – fløde

 

Tilberedning:

  1. Skræl rødløg og skær i 1 cm ringe og læg i kold vand.
  2. Kog hvidvins eddike og alle krydderierne op i 2-3 min.
  3. Tag rødløg op af vandet og læg dem i en glaskål (skal være med låg)
  4. Tilsæt eddiken til løgene og læg låg på.
  5. Lad dem trække i fire timer eller til løgene har stuetemperatur.
  6. Kør æggeblommer i en blender med salt og lidt peber.
  7. Tilsæt den kolde eddikelage og blend godt igennem.
  8. Tilsæt olie lidt efter lidt til det er en fast mayonnaise.
  9. Hak rødløg og frisk estragon fint.
  10. Pisk fløde lettere stift.
  11. Vend fløden forsigtigt i mayonnaisen lidt efter lidt til det er en luftig masse.

 

Tips!

  1. Hvis mayonnaisen er skilt kan du tilsætte lidt koldt vand og pisk rundt.
  2. Du kan også tilsætte bearnaise essens til en mayonnaise hvis du vil have et let udgave.

 

Bearnaise dip Bearnaise dip Bearnaise dip Bearnaise dip Bearnaise dip Bearnaise dip Bearnaise dip Bearnaise dip

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Dennis Hauge Skrevet af:

Mit navn er Dennis Hauge og er medejer af Smagsløgene. Jeg er 28 år og har en baggrund som kok også har jeg bare en stor kærlighed til mad.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *