Små kartofler med ramsløgmayonnaise

Små grønne forårshapsere!

Ramsløg er forår for mig. Det er skønt, at kunne gå ud i haven og plukke til aftensmaden. Skulle der ikke være nok, så er skoven tæt på, til at kunne forsyne os, med alle de ramsløg vi orker at spise. Ramsløg er en dejlig råvare, som kan bruges til så mange ting. Jeg elsker små retter, som kan serveres selvstændigt eller som en del af tapas, meze eller som appetizers. I weekenden får vi tit 3-4 småretter og når vi kun er to, ja så kan der blive til et par dage. Og det er jo altid rart at have en fridag fra madlavningen. Jeg fik lyst til at lave en lille hapser af ramsløgene. Da både kartofler, ramsløgmayonnaise og kaviar hører til i den bløde ende, så tænkte jeg, at det kunne være lækkert at komme lidt valnødder i, så der også var noget at knase i. Jeg kunne desværre ikke få fat på ægte kaviar, men kan du det, så vil det være toppen. Her får du opskriften på små kartofler med valnødde- og ramsløgmayonnaise. Jeg håber, du kan lide denne lille bid af forår.

 

Ingredienser:

3-4 små – kartofler pr. person

groft salt

Ramsløgmayonnaise:

1 bdt – ramsløgblade (Ca. 100 g)

2 dl – smagsneutral olie

3 stk. – æggeblommer (evt. pasteuriseret)

½ – citron

1 tsk. – dijonsennep

1 tsk. – sukker

1 tsk. – groft salt

friskkværnet peber

50 g – valnødder

 

1 glas – kaviar

evt. pynt

 

Tilberedning:

  1. Vask ramsløgbladene grundigt og klip/hak dem i grove stykker. (Det gør det nemmere at blende dem.)
  2. Lun olien til ca. 56° C. (det er når du ikke længere, kan stikke en finger i olien)
  3. Blend olie og ramsløgblade godt og grundigt, gerne 3 – 4 min.
  4. Lad det stå og trække lidt inden du sier olien.
  5. Rengør kartoflerne.
  6. Kom kartoflerne i en gryde, hæld kogende vand over og sæt dem på højeste blus.
  7. Når de koger, tilsætter du godt med groft salt, skruer ned og lader dem simre 8 – 10 min. (alt efter størrelse på kartoflerne.)
  8. Læg dem i isvand med det samme så de hurtigt køler ned.
  9. Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, sukker, salt og peber sammen så det bliver luftigt.
  10. Ramsløgolien tilsættes lidt ad gangen imens der piskes til man får en lækker tyk konsistens.
  11. Hak valnødderne, men ikke alt for fint. (Eller som du vil have dem.)
  12. Kom valnødderne i ramsløgmayonnaisen og smag om der skal mere sukker, salt, peber eller citronsaft i. Sæt mayonnaisen på køl.
  13. Pil kartoflerne, skær bunden af kartoflerne, så de står pænt. Skær toppen af så du har noget at lægge mayonnaisen på.
  14. Kom valnødde- og ramsløgmayonnaisen på kartoflerne, læg en lille klat kaviar på. Pynt dem evt. og server hapserne.

Tips!

  1. Lad gerne ramsløgolien trække et døgns tid.
  2. Du behøver ikke pille kartoflerne.
  3. Du kan sagtens bruge rød kaviar eller hvilken en du kan lide.
  4. Brug evt. vineddike istedet for citronsaft.

 

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Små kartofler med ramsløg-/valnødde-mayo og kaviar

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Gitte Hauge Skrevet af:

Gitte har mange år på bagen som entusiastisk amatørkok. Den store interesse for at spise og lave mad går godt i spænd med mange af hendes andre hobbyer.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *