Torsk med cherrytomater og rygeost

Lækker torsk med

sommergrønt og ost

Dette er et sponsoreret indlæg

Torsk er en meget mager fisk men har stadig super meget smag. Jeg har lavet den lidt nemme løsning med dette bloginglæg, ved at lave de tørrede æg inden og rullede torsken. Der er ikke den store videnskab i det, det tager bare tid. Jeg har skilt hvider og blommer og lagt det i en blanding af salt og sukker. Torsken har jeg rimet med lidt salt og sukker også rullet det stramt i film også vacumpakket det for at holde den runde form.
Jeg har længe gerne vil lave en opskrift med tørret æggeblommer og jeg synes det vil passe rigtig godt til torsk med den fede proteinsmag fra blommerne. Alt i alt tager opskriften ikke særlig lang tid da man kan forberede meget. Opskriften er til fire personer og kan også nedskaleres så det bliver en let forret.

 

Ingredienser:

6 stk. – æggeblommer

200 g – salt (til tørring af æggeblommer)

50 g – sukker (til tørring af æggeblommer)

50 g – rygeost

1 bdt. – karse

200 g – cherrytomater (forskellige farver)

1 tsk. – sennep

0,5 stk. – citron

500 g – torsk

4 tsk. – oliven olie (til pynt)

Salt & peber

 

Tilberedning:

  1. Bland salt og sukker.
  2. Del æggehvider og æggeblommer og læg forsigtig blommer i saltblanding som vist på billed to. Skal tørre i fire-fem dage.
  3. Krydder torks med salt og sukker og rul den stramt i en film.
  4. Vacum pak den filmede torstk og læg torsken på køl i 24 timer.
  5. På dagen kan du blande rygeost med sennep, citronsaft, salt og peber. Sæt på køl indtil brug.
  6. Kog vand op til bulre.
  7. Lav et lille kryds i toppen af tomaterne.
  8. Brug evt. nogle af de grimme tomater til saft.
  9. Put dem i det kogende vand i 5-8 sec.
  10. Put dem efterfølgende direkte i isvand.
  11. Tag skind af og skære et lille stykke af bunden.Sæt på køl indtil brug.
  12. Put torsk i souse vide på 46° C i 40 min.
  13. Skær små stykker af de tørredeæggeblomer til pynt.
  14. Server ligsom vist på billedet.

 

Tips!

  1. Kan du få fat i pighvar eller sandart vil det være endnu bedre.
  2. Hvis du kan få fat i baluga caviar vil det være helt rigtig godt sammen med æggeblommerne og for farven skyld.
  3. Hvis du skulle gøre denne ret fuldendt skulle man bare have brugt Piccolini tomater.
  4. Du kan også bruge æggeblommer har fået 60°C i 36 minutter.
  5. Tag kun torsken ud af vaum posen også skær torsken i filmen så den holder formen når du skal servere den.

 

Torsk Torsk Torsk

 

Seneste indlæg

Seneste kommentarer

Arkiver

Kategorier

Dennis Hauge Skrevet af:

Mit navn er Dennis Hauge og er medejer af Smagsløgene. Jeg er 28 år og har en baggrund som kok også har jeg bare en stor kærlighed til mad.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *